Kremowy sernik bananowy z ricotty bez cukru

Martyna
Ciasta
16.09.2019 19:54
Kremowy sernik bananowy z ricotty bez cukru

Składniki na masę serową: – 500g ricotty – 200g jogurtu greckiego – 2 dojrzałe banany – 4 jajka – 2 łyżki mąki kukurydzianej – sok z 1 cytryny – 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Piekarnik rozgrzewamy na 180 stopni. Składniki na spód: – 75g płatków owsianych – 50g niesolonych krakersów – 50g masła – 1 łyżka kakao – 1 łyżka solonych orzechów ziemnych Od liceum czas tak szybko pędzi, że ciężko uwierzyć, że jestem już po studiach i jestem kandydatką do Szkoły Doktorskiej, że bliżej mi do 30tki i od wielu lat nie jestem już nastolatką… :). Pamiętajcie, by użyć jak najciemniejszych bananów lub z dużą ilością czarnych kropek – będą one najbardziej słodkie, dzięki czemu ciasto będzie słodsze. Wiele osób mówiło mi, że czas nieubłaganie pędzi, lecz nie chciało mi się w to wierzyć. Jedna porcja to około 204kcal, B: 7,6g, T: 11,6g, W: 17,8g. Sernik możemy podać z ubitą śmietaną lub roztopioną gorzką czekoladą oraz chipsem z banana. Tymczasem, dziś przepis na sernik bez grama cukru, natomiast słodzony dojrzałymi bananami, na bazie ricotty. W dużej misce rozgniatamy banany i mieszamy z sokiem z cytryny. Wyjmujemy spód z piekarnika, odstawiamy i zmieniamy temperaturę na 240 stopni. Masę serową przelewamy na podpieczony wcześniej spód i pieczemy 10 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/kremowy-sernik-bananowy-ricotty-bez-cukru/