Zupa z białych warzyw

Anna
Zupy
16.02.2018 12:23
Zupa z białych warzyw

Składniki:(4 porcje) - 1 duży korzeń selera - 1 udko kurczaka lub 1 litr bulionu drobiowego - 1 pietruszka (korzeń) - 1 por (biała część) - 1 duża cebula - 3 ziemniaki - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka masła - 2 łyżki oleju rzepakowego - 1 cm świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki mielonego - pieprz biały i sól do smaku - 100 ml śmietany 30% - 2 gałązki świeżego koperku - 3 ziarenka ziela angielskiego - 1 listek laurowy - Ugotowane udko wyjąć z wody i wrzucić do niej ziemniaki, a po około 10 minutach od zagotowania, dodać imbir, seler i pietruszkę oraz podsmażoną cebulę z czosnkiem i porem. Jak zrobić zupę z białych warzyw? - Udko kurczaka zalać 3 litrami zimnej wody, dodać listek laurowy i ziele angielskie i gotować powoli, aż mięso będzie miękkie. Pyszna i bardzo delikatna w smaku zupa z białych warzyw jest łatwa do wykonania i nie wymaga od nas dużo pracy. W chłodne jesienne i zimowe dni zupa w moim domu jest konieczna, gdyż świetnie rozgrzewa i syci, a do tego jeszcze wszystkim smakuje. - Gdy warzywa będą miękkie, płynem z garnka zahartować w miseczce śmietanę i wlać ją do zupy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchcikgotuje.pl/2018/02/zupa-z-bialych-warzyw.html