Spaghetti z dyni aglio e oglio

Agnieszka
Makarony
16.02.2018 8:22
Spaghetti z dyni aglio e oglio

Wlej oliwę do rondla, dodaj posiekany czosnek i chilli, podgrzej i smaż na średnim ogniu około 5 minut, aż czosnek zacznie się rumienić (uważaj, żeby go nie przypalić, bo będzie gorzki i do niczego!). Z upieczonej dyni bez problemu można widelcem oddzielić pojedyncze niteczki miąższu, przypominające makaron spaghetti (no albo może bardziej cienki makaron). Squash potrzebuje wyrazistego towarzystwa, bo dynia sama w sobie jest raczej mdła w smaku. Zdejmuj z ognia Krok 3 Przy pomocy widelca, długimi pociągnięciami, podziel upieczony miąższ dyni na makaron. Składniki: - Dynia makaronowa 1,2 kg - 4 ząbki czosnku posiekane w plasterki - Pół papryczki chilli drobno posiekanej - Garść bazylii - 1,4 szklanki oliwy - 6 łyżek tartego parmezanu Przygotowanie: Krok 1 Szczególnie uwielbiany jest squash z dyni makaronowej, który często udaje makaron. Dynię przekrój wzdłuż na połowy, wyjmij łyżką nasiona i łykowate gniazdo nasienne, połóż na blaszce do pieczenia przecięciem do dołu. Poziom trudności: Bardzo łatwe Każdy wie co to jest squash – gra w piłkę ze ścianą 🙂 Można go podać na różne sposoby, również z sosem al ragu. Tymczasem squash dyniowy to także mega popularny składnik amerykańskiej kuchni, dodawany do wielu potraw, lub stanowiący samodzielne danie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/spaghetti-z-dyni-aglio-e-oglio/