Ciasto 250 g margaryny 5 jajek 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę i stopniowo w trakcie ucierania dodawać żółtka. Jabłka 1 kg jabłek 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżki cukru Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach wsypać cukier cynamon i wymieszać. Na blaszkę o wymiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia rozsmarować jedną połowę ciasta, wyłożyć jabłka, a następnie drugą część ciasta. Dodatkowo 1 słoik dżemu morelowego Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Ciasto wygląda na bardzo pracochłonne do zrobienia, ale zapewniam Was, że robi się go bardzo szybko. Jabłka nie powinny stać długo z cukrem, aby nie puściły zbyt dużo soku.