2 łyżki kakao (100% kakało) 2-3 ziemniaki słodkie ½ filiżanki mleka migdałowego Szczypta soli Olej ( oliwa z oliwek, kokosowy lub z olej z dowolnych orzechów) - Kroimy ziemniaki w kostkę. Beta karoten odpowiada za kolor ziemniaka i ma działanie antyoksydacyjne – czyli neutralizujące wolne rodniki – chroniące skórę i oczy. Antyoksydanty z grupy flawonoidów mają działanie chroniące organizm: układ sercowo-naczyniowy ( poprzez zmniejszanie oksydacji złego cholesterolu LDL), prace mózgu i pamięć. Bazą deseru jest słodki ziemniak – batat to warzywo bogate w prowitaminy A, potas a także i błonnik.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://harmoniacialaiumyslu.wordpress.com/2018/02/12/pudding-czekoladowy-ze-slodkich-ziemniakow-idealny-na-walentynki/