Burger Ryżowy Bez Pieczywa

Joanna
Obiad
04.07.2017 5:21
Burger Ryżowy Bez Pieczywa

( warzywa zostały bardzo drobno pokrojone i lekko podsmażone na oleju) 3 łyżki siemienia lnianego (lub pestki słonecznikowe) 1 jajko lub substytut jajka ( substytut jajka: 1 łyżka siemienia lnianego połączona z 2 1/2 łyżką wody – całość należy pozostawić na około 5 minut,po czym dodać zamiast jajka ) Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 175 stopni przez około 10 minut; po 10 minutach odwracamy burger na druga stronę i pieczemy dodatkowe 5 -8 minut. + Guacamole + Pomidor, rzodkiewka Liście collard green wkładamy do garnka z gotująca się w wodą. Wnętrze liścia zawiera bogaty w błonnik brązowy ryż który połączony jest z drobno pokrojonym brokułem, startą marchewką i czerwoną cebulą; takie zestawienie produktów nadaje ładny kontrast i warzywny smak, przy tym lekko podsmażone warzywa dopełniają ryż w dodatkowe wartości odżywcze. Wegetariański/Wegański, małokaloryczny , zdrowy burger – szybki w wykonaniu i serwowany bez pieczywa; jest to idealna opcja dla każdego, a szczególnie dla osób odchudzających się, weganów i miłośników gołąbków lub dolmy ( Bałkańskiej wersji gołąbków). Guacamole dostarcza dodatkową porcję błonnika, jednonienasycone kwasy tłuszczowe, antyoksydacyjną witamina E, witamina C i potas ( Przepis na guacamole – http://harmoniacialaiumyslu.blog.pl/2014/10/01/przepyszne-i-zdrowe-guacamole/) Co więc wyróżnia ten przepis: * prostota, * łatwość w przygotowaniu * i dobry smak – który został potwierdzony przez grono moich znajomych.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://harmoniacialaiumyslu.wordpress.com/2017/07/04/burger-ryzowy-bez-pieczywa/