ciasto: mąka 30 dag, margaryna lub masło 18 dag, żółtko 1 szt, jajko 1 szt, cukier puder 10 dag, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, skórka starta z cytryny 1 łyżka, masa serowa: ser biały z wiaderka 1,5 kg, żółtka 5 szt, jajko 1 szt, cukier ok 1,5 szklanki, olejek pomarańczowy pół buteleczki, olej 0,5 szklanki, mleko 1 szklanka, budyń śmietankowy 60 g, rodzynki 10 dag, mąka pszenna 1 łyżeczka, piana: białka 6 szt, cukier 1 szklanka, dodatkowo: bułka tarta, Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy margarynę lub masło i siekamy nożem. Pieczemy w 170-180 st. C przez 45 min. Piana: Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo po łyżce dodajemy cukier i nie przerywamy ubijania. Sernik wyciągamy z piekarnika, na wierzch nakładamy ubitą pianę i równomiernie ją rozsmarowujemy na cieście. Masę wylewamy równomiernie na ciasto i blaszkę wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Ciasto schładzamy w lodówce przez 30 min. Ciasto rozwałkowujemy i za pomocą wałka przenosimy na blaszkę.