Składniki na 2-3 porcje: - 100 g kaszy jaglanej - 150 ml mleka roślinnego lub krowiego (przegotowanego) - 50 g zmielonych orzechów laskowych - 4 łyżki syropu klonowego lub miodu - 1,5 łyżki kakao - szczypta soli - kilka posiekanych orzechów laskowych Następnie przepłukać ją pod bieżącą wodą i ugotować według instrukcji zawartej na opakowaniu 2) Ugotowaną kaszę umieścić w kielichu blendera, dodać mleko, zmielone orzechy, syrop klonowy lub miód, sól. Do połowy masy dodać kakao i wymieszać 4) W miseczce lub szklance umieścić masę kakaową, na to wyłożyć masę jasną i posypać posiekanymi orzechami 5) Wstawić do lodówki, gdyż deser najlepiej smakuje gdy jest schłodzony Aby być na bieżąco polub blog na FB: Nie oznacza to jednak, że musicie rezygnować z tej pysznej przekąski, ponieważ bez problemu zrobicie ją w domu.