Jeśli są to muffinki twarogowo- bananowe z kokosem, podane ze smażonym jabłkiem z miodem i cynamonem, to jest to całkiem smaczny i zdrowy deser, który często gości na moim stole 🙂 Źródło: http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/bialy-ser-rodzaje-sposoby-przechowywania_37256.html Twaróg jest bardzo dobrym źródłem pełnowartościowego białka. Składniki na 7 sztuk: 250g twarogu półtłustego, 1 jajko, 1 dojrzały banan, 4 łyżki mąki kukurydzianej, 6 łyżek wiórków kokosowych, 1 łyżeczka bg proszku do pieczenia. Zawiera ono niezbędne aminokwasy, tzn. takie, których organizm nie potrafi sam wytworzyć, więc trzeba je dostarczyć z jedzeniem (biorą one udział w tworzeniu nowych i odbudowaniu uszkodzonych komórek). Kiedy jabłko zmięknie należy zdjąć je z ognia i wymieszać z łyżką miodu. Smażyć do miękkości na mocno rozgrzanej suchej patelni, na średnim ogniu z dodatkiem cynamonu. Dodatkowo 1 jabłko, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżka miodu. Gotowe muffinki wyjąc z foremek, podawać razem z jabłkiem.