Na patelni rozgrzać olej kokosowy wrzucić czosnek oraz cebulę i smażyć przez około 3 minuty, dodać pieczarki i smażyć jeszcze przez chwilę, następnie dodać szpinak, zmniejszyć ogień i smażyć przez około 8-10 minut. Składniki (2 porcje): - 80 g makaronu gryczanego Soba - 1/2 opakowania mrożonego szpinaku - 150 g łososia atlantyckiego wędzonego na gorąco - 1/2 opakowania sera feta - 300 g pieczarek - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - pieprz Taki obiad naprawdę robi się błyskawicznie - makaron wrzuca się do wrzącej wody, a w tym czasie można podsmażyć cebulę, szpinak i pieczarki. Makaron wrzucić do wrzącej wody, lekko posolonej wody i gotować przez około 5 minut. Na koniec dodajemy tylko jeszcze pokrojony ser feta oraz łososia. Pod sam koniec smażenia dodać fetę oraz łososia, doprawić pieprzem, wymieszać i po chwili zdjąć z ognia.