Ja dzisiaj podaję swój najłatwiejszy przepis na mielone i zaznaczam, że zawsze sama mielę mięso w domu lub ewentualnie proszę o to w sklepie, ale nigdy nie kupuję gotowego w paczkach, ponieważ nie wiadomo co tam się znajduje. Formować kotlety (najlepiej mieć mokre ręce) i smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron, ale należy pamiętać o średnim ogniu, aby za szybko się nie usmażyły, ponieważ będą surowe w środku. Uwaga: Jeśli nie jesteśmy pewni czy mielone nie są surowe w środku należy nakłuć jednego kotleta, a jeśli wypłynie przeźroczysty sok to znak, że są już gotowe. Składniki: - 500 g mielonego mięsa wieprzowego - 1 jajko - 1 cebula - 1 kajzerka - mleko do namoczenia bułki - sól, pieprz - ewentualnie trochę słodkiej papryki - smalec lub olej do smażenia Bułkę moczyć w mleku, aż będzie całkowicie miękka.