Składniki: (na pizze 30 cm) 1/2 łyżeczki soli 3 łyżki stołowe prażonej cebuli pieprz do smaki 7-8 g suszonych drożdży szklanka ciepłej wody 2 i 1/2 szklanki mąki do pizzy typ 00 2 papryki – u mnie żółta i czerwona kilka plasterków kiełbasy krakowskiej kilka pieczarek ser mozzarella wiórki kukurydza passata pomidorowa lub ketchup do wysmarowania pizzy Po tym czasie wyciągamy ją na chwile z piekarnika, na spód wysypujemy odrobinę sera, następnie farsz (papryki, pieczarki, plasterki kiełbasy i kukurydzę) i znów ser (grubsza warstwa). Domowa pizza na grubym cieście z kolorowym farszem idealnie pasuje zarówno na obiad jak i przyjęcie. Pizzę pieczemy jeszcze około 15 minut. *pokrojone w kostkę papryki i półplasterki pieczarek podsmażamy chwilę na patelni doprawiając ulubionymi ziołami Ciasto dziurkujemy widelcem i odstawiamy do wyrośnięcia na około 15-20 minut, po czym smarujemy passatą pomidorową lub ketchupem. Spróbujcie i nie bójcie się eksperymentować z dodatkami – można zmieniać zarówno farsz, jak i dodatki do ciasta. Znajdziecie tam nie tylko niedrogą, dobrej jakości formę do pizzy 30 cm, ale również wiele innych przydatnych produktów. Pizze wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 10-12 minut. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem do wyrośnięcia (czas zależny od pomieszczenia, powinno być ciepło). Gdy ciasto wyrośnie wykładamy je na wysmarowaną masłem blaszkę (Po co masło?