- 1 jajko - mleko - duża szczypta bazylii - 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki - około 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu - około 1/2 łyżeczki soli - olej do smażenia Przygotowanie: W misce mieszamy czubatą łyżkę mąki kukurydzianej z dwoma czubatymi łyżkami mąki pszennej. A jeśli szukacie innych przepisów, w których doskonale sprawdzą się pieczarki polecam Wam: makaron w lekkim sosie pieczarkowym (na bazie mleczka kokosowego), jak również ryżowe muszelki w mięsno-grzybowym sosie. W głębokim talerzu mieszamy 1 czubatą łyżkę mąki kukurydzianej z 1 czubatą łyżką mąki pszennej. przepis własny Składniki: (na około 10 sztuk) - 10 sztuk pieczarek - 2 czubate łyżki mąki kukurydzianej - 3 czubate łyżki mąki pszennej (u mnie Młyny Stoisław) Idealne na przyjęcie, na przekąskę, przystawkę, jako dodatek do dań lub po prostu od tak… pysznie chrupiące pieczarki w panierce*. Pieczarki smażymy na małym ogniu na rozgrzanym oleju (olej powinien zakrywać do połowy kapelusze) na złoto z obu stron. Tego typu przepisów znajdziecie sporo na moim blogu, ponieważ uwielbiam pieczarki i bardzo często wykorzystuje je w moich potrawach. Do przygotowania pysznie chrupiących pieczarek w panierce użyłam mąki pszennej tortowej z Młynów Stoisław. Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu Czytelnicy pieką/gotują (z podpisem). Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: [email protected] lub za pośrednictwem Facebook.