Łatwa wołowina zapiekana z papryką

Malgorzata
Obiad
09.02.2018 9:43
Łatwa wołowina zapiekana z papryką

English version Easy beef and pepper bake (6 servings) Ingredients: 6×150 g beef steaks salt and pepper 2 cloves garlic, minced 1 large onion, thickly sliced 1 green, red and yellow bell pepper, washed, cored and sliced into ¼ inch thick rings juice from 1 lemon Ingredients for the sauce: 1½ cups ketchup 3 teaspoons light soy sauce ¾ teaspoon salt ½ teaspoon freshly ground black pepper 3 tablespoons water Preparation: Preheat the oven to 160 oC. Składniki: 6×150 g steków wołowych sól i pieprz 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 duża cebula, pokrojona w piórka po jednej zielonej, czerwonej i żółtej papryce, umyte, bez pestek i pokrojona w grube plasterki sok wyciśnięty z jednej cytryny Składniki na sos: 1 ½ szklanki ketchupu 3 łyżeczki jasnego sosu sojowego ¾ łyżeczki soli Włóż do piekarnika i piecz przez 1 godzinę i następnie zdejmij folię, zwiększ temperaturę do 180 ° C i piecz przez kolejne 30 minut i podawaj. Dziś przedstawiam przepis na bardzo łatwą wołowinę zapiekaną z papryką w szybkim i aromatycznym sosie pomidorowym. Place the steaks in a large casserole dish and sprinkle with salt and freshly ground black pepper on both sides. Na stekach wyłóż warstwę cebuli, na nią paprykę i skrop całość sokiem z cytryny. Jest to doskonały pomysł obiad dla zabieganych, gdyż generalnie przygotowujemy ją w 10 minut, wrzucamy do piekarnika i dalej robi się samo:) ½ łyżeczki mielonego pieprzu 3 łyżki wody Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 160 ° C.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/latwe-steki-zapiekane-papryka-easy-steak-and-pepper-bake/