Owsiane babeczki z truskawkami

Magdalena
Ciasta
27.06.2017 16:38
Owsiane babeczki z truskawkami

szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 większe jajka 1 szklanka mleka (u mnie 2%) 1/2 szklanki oleju truskawki – na jedną babeczkę daję 3-4 ćwiartki większej truskawki *możecie również wykorzystać inną mąkę owsianą np. którąś z tych (klik) Składniki: (na 12 sztuk) 1 szklanka mąki owsianej – u mnie wysokobłonnikowa od Stragan Zdrowia* 1 Babeczki pieczemy na środkowym poziomie w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut (stan upieczenia sprawdzamy patyczkiem wbitym w ciasto). Każdą nakładamy do około 3/4 wysokości ciastem, następnie układamy kawałki truskawek (na 1 babeczkę 3-4 ćwiartki). Idealne same – takie lubię najbardziej i to zaraz po upieczeniu, czasem jem nawet ciepłe – wiem wiem 😉 to nie zdrowo, ale… Truskawki kroimy na ćwiartki (większe), mniejsze na połówki. Babeczki przygotowałam na mące owsianej owsianej wysokobłonnikowej – sprawdziła się idealnie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/owsiane-babeczki-z-truskawkami/