Ekspresowe pączki twarogowe

Katarzyna
Desery
08.02.2018 14:37
Ekspresowe pączki twarogowe

Składniki: 350 g twarogu 3 jajka 80 g mąki 5 łyżek cukru 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki octu Sposób wykonania: Twaróg wrzucamy do miski i rozdrabniamy go widelcem. Formę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 20 minut lub do zarumienienia się pączków. Na tym etapie przerzucamy się na drewnianą łyżkę. Mam dla Was super szybki i jak zawsze prosty przepis na pączki twarogowe. Oprócz tego, że są pyszne to jeszcze zdrowsze niż te tradycyjne pieczone w głębokim tłuszczu. Kiedy mikstura przestanie się bardzo pienić dolewamy ją do masy twarogowej. Sprawdźcie sami jak ekspresowo się je robi! 😉

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mostekwkuchni.pl/ekspresowe-paczki-twarogowe/