Składniki: - 1/2 opakowania kaszotto z leśnymi suszonymi kurkami od the Green Woodpecker Trill - kilka większych różyczek brokuła – użyłam mrożonego przygotowanego na parze* - około 0,6 l dobrze doprawionego bulionu warzywnego - około 3-4 łyżek oliwy do smażenia - około 1 łyżki posiekanego zielonego koperku Ja dziś postawiłam na “odchudzoną wersję 🙂 *znajdziecie w marketach Przygotowanie: Na patelni rozgrzewam oliwę, wysypuję pół opakowania kaszotto z leśnymi suszonymi kurkami i podsmażam około 2 minuty. Po tym czasie dodaję drobniej pokrojone różyczki brokuła i stopniowo dolewam bulion warzywny, aż do wchłonięcia całego płynu (co jakiś czas mieszam kaszotto). Dziś zapraszam Was na szybkie kaszotto z brokułem i kurkami (w lżejszej wersji). Pełnię smaku i konsystencję prawdziwego risotto uzyskacie dodając do dania (pod koniec) masło i starty parmezan.