Magdalenki karmelowe (składniki na ok. 10 dużych sztuk ciastek) - 40 g roztopionego i przestudzonego masła - 20 g cukru białego - 20 g cukru dark muscovado - 40 g mąki pszennej typ 450 - 1/5 łyżeczki soli - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 jajko - 3 łyżeczki karmelu (w zamian można użyć miodu) Ciasta ostrożnie wyjąć z foremek, podważając np. wykałaczką i studzić na kratce. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem lub podać je z sosem karmelowym. Wlać masło z karmelem i delikatnie wymieszać. Foremki wysmarować masłem i oprószyć mąką. Jajko, sól i cukier ubijać na puszystą masę ok. 5-7min. Karmelowy smak zawdzięczają dodatkowi solonego karmelu oraz brązowego cukru. M A G D A L E N K I ! Biszkoptowe ciastka - proste i szybkie w przygotowaniu.