, ponieważ jest pyszny i bardzo delikatny 🙂 Składniki na patelnie o średnicy 16cm: 2 jajka, 50g twarogu półtłustego, 10g mąki razowej, garść drobno posiekanego szczypiorku, przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, papryka słodka wędzona, pieprz cayenne, sól Gotowy omlet zsunąć na talerz, na jedną połowę wyłożyć ulubione dodatki, przykryć drugą połową i podawać do stołu, Smacznego 🙂 Smażyć pod pokrywką z dziurką, na minimalnym ogniu, na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, posmarowanej ulubionym tłuszczem. Kiedy wierzch się zetnie, ostrożnie przewrócić omlet na drugą stronę i smażyć przez kolejne 1,5 minuty.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/przepisy-fit/omlet-twarogowo-koperkowy/