Po tym czasie lekko wyrośnięte ciasto podzielić na 10 kawałków, cienko rozwałkować tak, aby uzyskać długi owalny płat ciasta, pociąć nożem na paski zostawiać od nasady około 2-2,5cm, wyłożyć nadzienie na niepociętą cześć ciasta i zrolować tak, jak na zdjęciach. Przyznam szczerze, że trochę się obawiałam czy coś z tego wyjdzie, ponieważ ciasto robiłam bez żadnego przepisu, ale wyszło całkiem fajnie i mogę śmiało podzielić się z Wami wymyślonym przepisem na ciasto:) Składniki na 10 bułeczek: 300g mąki pszennej, 7g suchych drożdży, 5 łyżek cukru, szczypta soli, 150ml ciepłego mleka, 50g roztopionego masła, 1 jajko, nadzienie wg uznania. Zagniecione ciasto wyrabiać przez około 3 minuty, następni włożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 1h. W przypadku gdy chcemy zrobić bułeczki z cukrem i cynamonem należy rozwałkowane ciasto posmarować roztopionym masłem, posypać mieszanką cukru i cynamonu, ponacinać i zrolować.