Ja wymieszałam to, co miałam pod ręką i w ten sposób powstała pyszna, aromatyczna i bardzo dietetyczna potrawa, polecam 🙂 Składniki na 2 porcje: 250g mieszanki owoców morza, 250g krewetek koktajlowych, 2 kapusty pak choi, 4 plasterki ananasa (można użyć z puszki), 1 cebula czerwona, 3 ząbki czosnku, 20g świeżego imbiru, 2 łyżki sezamu, 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka oleju sezamowego, 1 łyżka ulubionego tłuszczu do smażenia, 1 łyżeczka curry, 1 łyżeczka papryki ostrej lub cayenne, 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej. Na patelni rozgrzać olej sezamowy i podsmażyć na nim sezam, aż lekko zmieni kolor, dodać opłukane i odcedzone owoce morza, 1 łyżkę sosu sojowego i smażyć przez około 3-5 minut, cały czas mieszając. Następnie dodać kapustę pak choi pokrojoną w poprzek na mniejsze kawałki i pokrojonego w kostkę ananasa, łyżkę sosu sojowego, przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Na tej samej patelni rozgrzać ulubiony tłuszcz, zeszklić cebulę, pokrojoną w cienkie pióra, dodać czosnek i imbir i smażyć przez chwilę, aż czosnek puści zapach.