BEZGLUTENOWE CIASTKA OWSIANE Z CZEKOLADĄ

Ciasta
01.02.2018 18:15
BEZGLUTENOWE CIASTKA OWSIANE Z CZEKOLADĄ

½ szklanki trzcunowego cukru 1 jajko ½ szklanki mąki ryżowej ⅓ szklanki mąki gryczanej ¼ szklanka skrobi z tapioki (tapioka starch – do kupienia w sklepach ze zdrową albo azjatycką żywnością) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej ¼ łyżeczki soli 1 łyżeczka cynamonu 200 g gorzkiej czekolady ½ szklanki płatków owsianych ½ szklanki wiórków kokosowych Instructions Masło zmiksować z cukrem (kilka minut). Ciasto nabierać łyżką, formować płaskie ciastka i układać na blasze – trzeba zostwić odstęp bo ciastka będą rosły – będziecie potrzebować 2 blach bo raczej się nie zmieszczą na jednej, Piec w 180 stopniach przez 10 minut – ciastka po wyjęciu będą miekkie i mogą wyglądac na niedopieczone ale po ostygnięciu stwardnieją. Były klasyczne z czekoladą w środku i kruche z czekoladą na zewnątrz, wegańskie z bananem i masłem orzechowym oraz marchewkowe z żurawiną. W misce zmieszać obie mąki, skrobię z tapioki, proszek, sodę, cynamon i sól – dodać do masy z masła,całość zmiksować na gładką masę. To nasze nowe ulubione ciasteczka owsiane! 5.0 from 2 reviews Bezglutenowe ciastka owsiane z czekoladą Drukuj Prep time 15 min Cook time 10 min Total time 25 min Ingredients 110 g masła (miękkie) Oczywiście, żeby je zrobić potrzeba dorwać bezglutenowe płatki owsiane ale coraz więcej ich widzę w dużych sklepach spożywczych, więc z tym nie powinno być już teraz kłopotu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookingforemily.pl/2017/02/bezglutenowe-ciastka-owsiane-z-czekolada/