Wykładamy do blaszki (23x33) i pieczemy ok 30 minut w 180 st. C. Masa: - 6 żółtek - 3 i 1/2 szklanki mleka (850 ml) - 2 budynie waniliowe - 8 łyżek cukru - 100 g mlecznej czekolady - 350 g masła - ok. 50 g mielonych orzechów laskowych do posypania wierzchu - herbatniki czekoladowe 2 i 1/2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem. Ciasto: - 6 białek - 3/4 szklanki cukru - 2 łyżki oleju - 100 g mielonych orzechów laskowych - 1/2 szklanki mąki pszennej Białka ubijamy ze szczyptą soli, następnie do piany dodajemy cukier i ubijamy na sztywno. Gorący budyń dzielimy na 2 równe części, do jednej z nich dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy aż się rozpuści, a budyń będzie miał jednolity kolor. Połowę masła ucieramy na puch i partiami cały czasu miksując dodajemy ostudzony jeden z budyni, analogicznie postępujemy z pozostałym masłem i budyniem.