Składniki: 350 g ciecierzycy (suchej) 3 średniej wielkości ziemniaki 2 marchewki 1 cebula 1 czerwona papryka 3 ząbki czosnku 0,5 l przecieru pomidorowego 0,5 l wody 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 3 łyżeczki wędzonej papryki w proszku 2 łyżki oregano 2 łyżki oleju kilka listków świeżej bazylii około 15 dag sera żółtego (gouda) sól Smażymy kolejne 3 minuty a następnie dodajemy ciecierzycę, pokrojone ziemniaki w kostkę, marchew w krążki oraz paprykę w drobne paski. W dużym garnku rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim poszatkowaną w kostkę cebulę. Dzień wcześniej ciecierzycę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na około 12 godzin (np. na noc) aby napęczniała.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2018/01/wegetarianska-zupa-z-ciecierzycy.html