Składniki: - 2 szklanki startej marchewki (na drobnych oczkach) - 2 szklanki mąki pszennej - 4 jaja - 1,5 szklanki cukru (ilość cukru jest opcjonalna, powinna zależeć od słodkości marchewek) - 1 opakowanie cukru waniliowego - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej - 1 łyżeczka cynamonu - 0,5 łyżeczki soli - posiekane orzechy włoskie i migdały - cukier puder Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasto oprószyć cukrem pudrem bądź polać polewą np. czekoladową. Sposób wykonania:Jaja utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać olej.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2014/02/ciasto-marchewkowe.html