Polecam Składniki: – 2 jabłka – 1 jajko – 50ml mleka – 70g mąki ryżowej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1 łyżka ksylitolu (lub innego słodzidła wg uznania) – 1 łyżeczka cynamonu – 2 łyżki soku z cytryny Jabłka umyć, osuszyć, obrać, pokroić w około 0,5cm krążki i wydrążyć gniazda nasienne. Kiedy mam ochotę na coś słodkiego na drugie śniadanie, wtedy bardzo często smażę sobie krążki jabłkowe w cieście ryżowym z dodatkiem cynamonu. Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać, posmarować ulubionym tłuszczem, jabłka zanurzać w cieście i smażyć na małym ogniu z obu stron na złoty kolor.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/bezglutenu/krazki-jablkowe-w-ciescie-ryzowym/