Faszerowane ziemniaki po bałkańsku

Pati
Obiad
29.01.2018 11:44
Faszerowane ziemniaki po bałkańsku

Faszerowane ziemniaki po bałkańsku Składniki: około 8 dużych ziemniaków 300 g mięsa mielonego wieprzowego szklanka mleka ząbek czosnku 150 ml ostrego ajwaru kawałek sera halloumi pieprz sól Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy w osolonej wodzie około 40 minut. Ziemniaki pieczemy w 180°C przez około 30 minut, aż się zarumienią. Podgotowane ziemniaki dzielimy na pół, a każdą z połówek delikatnie wydrążamy za pomocą łyżeczki. Przepis na ajwar znajdziecie na blogu klikając ten LINK. Mieszamy i smażymy jeszcze około 5 minut. Faszerowane ziemniaki po bałkańsku to świetna przystawka. Mięso mielone wrzucamy na patelkę i zalewamy mlekiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/dodatki/przystawkiiprzekaski/faszerowane-ziemniaki-balkansku