Mazurek bezowy napakowany bakaliami Składniki: 6 białek (w temperaturze pokojowej) 250 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli 2 wafle (kwadratowe) około 300 g dowolnych bakalii (u mnie mieszaka keksowa Helio) Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Mazurek bezowy napakowany bakaliami został zainspirowany przepisem ze strony Moje Wypieki i mieszanką keksową od firmy Helio. Głównym składnikiem jest beza naszpikowana bakaliami, które możemy mieszać w dowolny sposób. Kiedy nasza piana będzie gęsta i błyszcząca dodajemy przesianą mąkę i bakalie (jeśli są duże najlepiej je pokroić). Przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (taką dużą standardową z piekarnika). Pieczemy (a właściwie suszymy) w dobrze nagrzanym do 140°C piekarniku przez co najmniej godzinę.