Składniki na masę: – 1 puszka mleczka kokosowego, schłodzona min. 24h w lodówce – 2 łyżki ksylitolu w pudrze (lub cukru pudru) – 1 łyżka kakao Składniki na polewę: – 100g gorzkiej czekolady – 1 łyżka ksylitolu (lub cukru) – 1 łyżka masła orzechowego Z racji poświęcania większości czasu na wychowywanie i socjalizowanie szczeniaczka oraz naukę do licznych egzaminów nie miałam za dużo czasu na gotowanie, a zarazem na wstawianie nowych przepisów. Składniki na spód: – 200g świeżych daktyli (lub pasty daktylowej) – 40g mąki orzechowej (lub ulubionych mielonych orzechów) W tym czasie otwieramy schłodzone mleczko kokosowe i wyciągamy TYLKO gęstą część mleczka i ubijamy na sztywno (część płynną użyjemy do polewy). Czekoladę łamiemy na kostki i w kąpieli wodnej roztapiamy ją wraz z częścią płynną mleczka kokosowego, masłem orzechowym i cukrem. Gdy czekolada całkowicie się roztopi, chwile studzimy polewę, a następnie równomiernie wylewamy na schłodzoną masę. Ponownie umieszczamy w lodówce na co najmniej 1 godzinę. Spód wyciągamy z lodówki i na nim rozprowadzamy przygotowaną masę.