Składniki na 2 porcje: 2 filety z piersi kurczaka, 1/2 pęczka kolendry, 1 (mały) pęczek koperku, 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 łyżka (płaska) soli, 1 łyżeczka pieprzu, 400ml kefiru. Mocno ziołowe, idealnie mięciutkie, lekko czosnkowe mięso z piersi kurczaka pieczone w zalewie z kefiru- spróbujcie, nie pożałujecie W naczyniu żaroodpornym (w którym będziecie piekli kurczaka) wymieszać kefir z przyprawami i drobno posiekaną zieleniną. Filety ponakłuwać widelcem i włożyć do kefiru, odstawić na minimum 30 minut do lodówki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/piers-z-kurczaka-pieczona-w-zalewie-z-kefiru-z-ziolami-fit/