Pierś z indyka z marchewką i orzechami duszona w białym winie

Obiad
09.03.2019 21:34
Pierś z indyka z marchewką i orzechami duszona w białym winie

Składniki: – 300g filetów z piersi indyka – 2 duże marchewki – 1 cebula – garść orzechów włoskich – 200ml białego wina wytrawnego – garść drobno posiekanej pietruszki – garść drobno posiekanego koperku – 1 łyżeczka kurkumy – sól i pieprz wg smaku – 1 łyżka ulubionego tłuszczu do smażenia duszona w białym winie Pierś z indyka z marchewką i orzechami duszona w białym winie Pierś z indyka z marchewką i orzechami duszona w białym winie Chętnie podzielę się przepisem na prostą i bardzo smaczną potrawkę z indyka, która idealnie nadaję się na obiad w takie dni, kiedy nie ma czasu na długie i wymyślne gotowanie. Na patelni rozgrzać tłuszcz i zeszklić cebule, dodać marchew i smażyć pod pokrywką z dziurką przez około 5-7 minut, mieszając od czasu do czasu. Kiedy marchewka delikatnie zmięknie dodać mięso i smażyć przez około 10 minut, następnie wlać wino, wszystko dokładnie wymieszać i dusić na małym ogniu przez około 7-10 minut. Pierś z indyka z marchewką i orzechami

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/drob/piers-z-indyka-z-marchewka-i-orzechami-duszona-w-bialym-winie/