nieduży bokuł (ok 500 g) 150 g sera sałatkowego typu feta sól,pieprz suszone pomidory z czosnkiem i bazylią olej rzepakowy sos serowy 250 ml śmietanki 30 % 100 g sera pleśniowego, u mnie lazur turkusowy Brokuła podzielić na małe różyczki i ugotować na miękko. Na ciepło roladę podałam z sosem serowym, kaszą orkiszową oraz surówką z marcheki i kapusty z koperkiem. Podawać na ciepło lub na zimno jako wędlinę na kanapki. Rolada wyszła spora więc część podałam na obiad a resztę wykorzystałam jako wędlinę na kanapki. Na wierzchu roladę posmarować olejem i natrzeć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Kupiłam duży filet z piersi indyka i przygotowałam z niego roladę. Filet rozciąć na jeden duży płat mięsa i lekko rozbić tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą aby nie poszarpać mięsa. Płat mięsa oprószyć solą, pieprzem oraz suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. U mnie wyszła jedna duża rolada i jedna mała roladka z tzw. polędwiczki.