Proste w przygotowaniu soczyste i kruche plastry schabu pieczone w sosie ketchupowo - majonezowym z dodatkiem cebuli i czosnku około 1 1/2 kg schabu 2 małe cebule 4 ząbki czosnku 8 łyżek ketchupu pikantnego 3 łyżki majonezu Schab myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Schab układamy w naczyniu żaroodpornym, pozostałą marynatę wykładamy na mięso i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. Plastry schabu pieczemy pod przykryciem około 1 godz. 45 min. Następnie mięso polewamy powstałym sosem i pieczemy jeszcze około 15 min. bez przykrycia. Cebulę kroimy w piórka, a czosnek drobno siekamy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.obzarciuch.pl/2018/01/schab-pieczony-w-ketchupie-i-majonezie.html