Ciasto beskidzkie

Wiesław
Ciasta
17.01.2019 17:38
Ciasto beskidzkie

Ciasto beskidzkie znakomicie sprawdzi się na spotkania z rodziną i znajomymi 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 500 ml śmietanki 30% 200 ml adwokatu 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki wrzątku 250 g suchych bezików 50 g białej czekolady startej na grubych oczkach Białka ubijamy na sztywną pianę. Do tężejącej masy wsypujemy pokruszone na grube kawałki beziki i mieszamy łyżką. Mocno kakaowy biszkopt przełożony masą adwokatową z bezami każdego zaskoczy swoim smakiem. Wsypujemy mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia. Cały czas ubijając wsypujemy partiami cukier i wrzucamy po jednym żółtku. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.obzarciuch.pl/2019/01/ciasto-beskidzkie.html