W związku z tym, że teraz nie jest sezon na brukselkę ja użyłam mrożonej z Poltino. Brukselka zawijana w boczek 40 dkg brukselki mrożonej Poltino 30 plasterków boczku surowego wędzonego pieprz do smaku świeżo mielony Brukselkę wyciągamy z opakowania na talerz i pozwalamy się jej rozmrozić. Podajemy ciepłe ( aczkolwiek szczerze zimnej nie miałam okazji spróbować, bo znikła ), możemy ja nabić na wykałaczkę, będzie je łatwiej chwycić. Smacznego ! To słowo na B .. czyli brukselka oj, od lat u mnie powodowała dreszcze, nie lubię jej .. Włączamy piekarnik na 200 C Boczek kroimy na cienkie nie za szerokie plasterki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 10 minut, po tym czasie przełączyłam grzanie na górną grzałkę i podpiekłam aż boczek zaczął skwierczeć. Aż do momentu kiedy dwa lata temu odważyłam się jej spróbować w towarzystwie chorizo. Na papierze układamy nasze kulki i doprawiamy je z góry pieprzem. Brukselka zawijana w boczek, proste i szybkie w przygotowaniu danie.