Składniki: kilka listków sałaty rzymskiej dwie kromki chleba oliwa z oliwek parmezan na sos: 2 małe fileciki anchois żółtko jaja 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny łyżeczka musztardy sól, świeżo mielony pieprz - Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Wyłożyć na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 12 minut, aż grzanki się zezłocą. Sałatka Cezar Klasyczna sałatka Cezar, czyli sałata rzymska polana dressingiem z oliwy, żółtka i filecików anchois a do tego chrupiące grzanki i spora ilość tartego parmezanu. Wszystkie składniki sosu umieścić w blenderze i zmiksować na gładko lub wymieszać w zamkniętym słoiczku.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2018/01/saatka-cezar.html