Sernikobounty

Nawoja
Ciasta
25.01.2018 10:58
Sernikobounty

Sernikobounty (składniki na formę 27x17) - 1 opakowanie herbatników (użyłam Petit Beurre Blacky Cukry Nyskie) Warstwa kokosowa - 100 g wiórków kokosowych - 100 g białej czekolady - 130 ml śmietanki 30%/36% - 30 g masła Warstwa serowa - 200 g serka Mój Ulubiony - 20 g budyniu waniliowego - 75 ml mleka - 1 roztrzepane jajko - 40 g masła - 3 łyżki cukru Budyń rozpuścić w mleku. Ganache - 60 g gorzkiej czekolady - 60 ml śmietanki 30%/36% - 20 g masła Na końcu dodać budyń - całość dokładnie wymieszać i zagotować. Na końcu dodać budyń - całość dokładnie wymieszać i zagotować. Połączenie jest niesamowite - kremowa warstwa twarożkowa, delikatna warstwa kokosowa, wszystko to wyłożone na ciemnych herbatnikach i zwieńczone czekoladowym ganache. Wsypać wiórki, wymieszać, wyłożyć na warstwę herbatników. Podgrzewać na wolnym ogniu, do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Podgrzewać na wolnym ogniu, do całkowitego rozpuszczenia się cukru.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.my-caprice.pl/2017/10/sernikobounty.html