Pierś faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami. Przepis krok po kroku.

Bogumiła
Obiad
25.01.2018 12:22
Pierś faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami. Przepis krok po kroku.

Składniki: 2 piersi z kurczaka ok 500g 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 125 g mozzarelli 8 plastrów suszonych pomidorów kilka listków świeżej bazylii 2 jajka 100 g mąki 100 g bułki tartej 6 łyżek sezamu olej do smażenia Każdą pierś delikatnie natnij tak, aby można było ją rozłożyć na tzw. motylka. Nadal w tym temacie jest dużo do zrobienia ale z Bogusią popełniliśmy wpis w którym krok po kroku pokazujemy jak przygotować kolorową pierś z papryką i szpinakiem. Przesmażoną pierś włóż na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 ° C. Tak przygotowaną pierś faszerowana mozzarella i suszonymi pomidorami podawaj z ulubionymi dodatkami. Oczywiście taką pierś możecie przygotować na kilka innych sposobów ale ta panierowana z dodatkiem sezamu smakuje zaiste wyśmienicie. Pisałem ostatnio o tym, że brakuje na naszej stronie przepisów z piersią z kurczaka. Tym razem na tapetę bierzemy totalną klasykę, czyli Pierś faszerowaną mozzarellą i suszonymi pomidorami. Nie jest to może najzdrowsza wersja ale wszystko jest dla ludzi i raz na jakiś czas można sobie pofolgować 😉 Pierś ciasno zawiń i obtocz w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z sezamem. Następnie ułóż na każdym po cztery cienkie plastry mozzarelli, pomidora suszonego i kilka listków świeżej bazylii.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/piers-faszerowana-mozzarella/