Także jeśli znacie cudowne właściwości kaszy jaglanej, i jesteście jej fanami, albo po prostu macie ochotę na zdrowy deser, zapraszamy po przepis! Czekoladowy budyń jaglany – składniki kasza jaglana – pół szklanki 2 szklanki mleka roślinnego , zwykłego – odtłuszczonego, lub wody dobrej jakości, ciemne kakao, lub karob słodzik – może być miód, ale tak naprawdę możecie wykorzystać jakikolwiek chcecie avokado, lub łyżka oleju kokosowego Czekoladowy budyń jaglany – wykonanie Polecamy korzystać z przepisów z kaszą jaglaną w roli głównej – można z niej wyczarować smaczne, pożywne, i naprawdę zdrowe dania. I może nie warto jednak korzystać z samej wody – niechże przejdzie trochę smakiem mleka. Do tego łyżeczkę – kopiastą – kakao, lub karobu. Otóż należy ją wcześniej przelać kilka razy – DOKŁADNIE – gorącą wodą. Do kaszy dorzucamy słodzik – ja daję zawsze erytrol, jest bezkaloryczny. Możemy pozwolić sobie na słodką rozpustę – byle było zdrowo. Kasza wtedy szybciej się gotuje ale i nie pozostawia w sobie ani odrobiny smaku goryczki. Jednak jeśli wolicie bardziej kremowy i wyrazisty smak, możecie dodać do budyniu trochę oleju kokosowego, albo połowę awokado.