KAPUSTA Z FASOLĄ I CIELĘCINĄ

Obiad
24.01.2018 20:55
KAPUSTA Z FASOLĄ I CIELĘCINĄ

To idealne danie na takie weekendowe gotowanie z myślą o tygodniu – bo wrzuca się wszystko do gara i całość sama się robi ( a w tym czasie można się zająć bardziej wymagającymi potrawami) a po drugie wiadomo, że kapusta najlepiej smakuje 1-2 dni po ugotowaniu aż całość się przegryzie. W weekendy zwykle sporo gotuję – robię dania ( i zdjęcia) na bloga, mniej więcej co dwa tygodnie gotuję gar wywaru do późniejszego wykorzystania, zwykle robię jakieś słodycze dla Emilki do przegryzania w tygodniu, oraz gotuję obiady na początek tygodnia (do wtorku/środy zwykle mam pogotowane). Dziś rano w drodze do pracy zmarzłam na kość – więc taka kapusta z fasolą cały czas lepiej się sprawdzi niż lekka sałatka. Czekam na czas aż organizm zacznie się dopominać sałatek – to znak dla mnie, że wiosna przyszła.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookingforemily.pl/2017/03/kapusta-fasola-cielecina/