Mini tarty z owocami

Bogumiła
Ciasta
24.01.2018 21:16
Mini tarty z owocami

Mini tarty z owocami Składniki: Ciasto (spód tarty) 120 g zimnego masła 220 g mąki pszennej 40 g cukru pudru szczypta soli 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 żółtko Krem waniliowy 300 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 60g lub np. śmietankowego 1 łyżeczka esencji waniliowej 4 łyżki cukru 200 g masła (temperatura pokojowa) 500 g świeżych owoców Krok 3: Krem waniliowy: Budyń waniliowy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, tylko w 200 ml mleka i z 4 łyżkami cukru. Na koniec odstaw tarty w chłodne miejsce na min 2 godz. Krok 4: 200g masła ubij mikserem na puszystą masę i dodawaj pojedynczo porcje budyniu łyżką. Krok 1: Ciasto (spód tarty): Zimne masło pokrój w kostkę i dodaj przesianą mąkę, cukier, sól, śmietanę i żółtko. Ja ciasto rozprowadzam palcami zostawiając trochę więcej masy na brzegu formy, zapobiega to zsuwaniu się ciasta z brzegów podczas pieczenia. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook. Na koniec piecz 12-15 minut w 180 °C. Zawiń w folię spożywczą, schłodź w lodówce przez 2 godziny. Na targach, w sklepach cieszą nas swoimi kolorami. Następnie owoce układaj na kremie w dowolny sposób.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/przepisy/mini-tarty-z-owocami/