Mi bardziej przypadła do gustu ta pierwsza, za to Tomek rozsmakowywał się w drugiej. Paluchy z ciasta francuskiego w dwóch smakach opakowanie ciasta francuskiego 150 g twarogu łyżka zielonego marynowanego pieprzu 1,5 łyżeczki czarnuszki sól 2 kabanosy 100 g żółtego sera 1,5 łyżeczki kminku (lub do smaku) 1 jajko Ciasto rozwijam i układam na blacie. Paluchy przygotowałam w dwóch wersjach smakowych: jedne z twarogiem, czarnuszką i zielonym pieprzem, drugie z kabanosami, żółtym serem i kminkiem. Kabanosy kroję na cienkie plasterki, żółty ser ścieram na tarce. Wystarczy 20 minut, by z ciasta francuskiego wyczarować coś pysznego. Każdy pasek składam na pół i zwijam w spiralę. Tnę ostrym nożem w około 1cm paski. W misce łączę ze sobą, dodaję kminek. Podaję z ulubionym sosem lub keczupem.