Składniki: 1op ciasta francuskiego, 100g twarogu półtłustego, 100g sera typu feta lub typu bałkańskiego, 100g sera żółtego (użyłam sera gouda), 60g sera cheddar, 2 jajka, 1 łyżeczka papryki wędzonej, 1/2 łyżeczki kurkumy, odrobinę czarnuszki do posypania. Bardzo lubię ciasto francuskie i prawie zawsze mam jedno opakowanie w lodówce, na wypadek kiedy muszę przygotować coś pysznego w pół godziny. Z następnym paskiem postąpić w ten sam sposób, zlepić ostatni bok i delikatnie wsunąć pod ślimaka lekko przyklejając do brzegu. Twaróg i sery zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać 1 jajko, paprykę i kurkumę i wszystko dokładnie wymieszać. Kolejny pasek z nadzieniem włożyć do niezlepionego boku pierwszego okrążenia i owinąć nim pierwszy pasek (nie za ciasno).