Składniki na 4 łódeczki: 1op ciasta francuskiego, 450g filetów z mintaja, 2 łyżki majonezu, 10-12 listków bazylii, 4 łyżki kukurydzy konserwowej, sok z połówki limonki, 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego, 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, sól wg smaku, 2 łyżki słodko-pikantnego sosu chili, 100g sera brie, 1 jajko. Ciasto posmarować sosem chili, na środek wyłożyć farsz rybny, podnieść boki i lekko docisnąć do farszu, podnieść górne końce, nałożyć jeden na drugi- zlepić, naciętą cześć ciasta nałożyć na zlepione brzegi i resztą ciasta wzmocnić boki. Ciasto rozwinąć wyrównać, pokroić wszerz na 4 równe części, zrobić na każdym kawałku po dwa nacięcia na gorze i na dole ( również wszerz). Gotowe łódeczki ostrożnie przenieść na papierze na blachę, posmarować rozbełtanym jajkiem, na samym środku ułożyć ser, pokrojony w kostkę i piec w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni przez około 25-30 minut.