Pszenny chleb na zakwasie z czarnuszką

Monika
Śniadania
23.01.2018 16:18
Pszenny chleb na zakwasie z czarnuszką

składniki: 150 g aktywnego zakwasu żytniego 300 g mąki ekologicznej pszennej chlebowej typ 750 Młyn Kopytowa 150 g mąki pszennej ekologicznej pełnoziarnistej typ 1850 Młyn Kopytowa 300 ml letniej wody 2 łyżki oleju 1 łyżka soli 1 łyżka czarnuszki, u mnie czarnuszka z Piątnicy Gotowe ciasto odstawić do wyrośnięcia na 4 godziny w ciepłe miejsce. Po upieczeniu chlebek wyjąć z foremki, wierzch posmarować wodą i ułożyć na kratce do wystudzenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/01/pszenny-chleb-na-zakwasie-z-czarnuszka.html