Na zdrowie i smacznego 🙂 Składniki/4 porcje: – ok. 450 g wątróbki drobiowej – 1 główka sałaty rzymskiej – 4 małe garście roszponki – 4 kromki czerstwego chleba np. żytniego – oliwa z oliwek – sól, pieprz, – świeży koperek – opcjonalnie rukiew wodna Przygotowanie: Wątróbkę smażymy na maśle lub oleju rzepakowym przez kilka minut aż będzie rumiana . Wykładamy na talerze kolejno sałatę, roszponkę, grzanki pokrojone na mniejsze kawałki a na końcu wykładamy wątróbkę. Zapraszam do skorzystania z przepisu na sałatkę z wątróbki drobiowej. Chleb opiekamy w tosterze lub na patelni aby był lekko chrupiący.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/salatka-watrobka-drobiowa/