Bezglutenowe muffinki z borówkami

Desery
18.11.2019 10:17
Bezglutenowe muffinki z borówkami

Składniki /ok 9 dużych muffinek: – 3 łyżki siemienia lnianego mielonego + 9 łyżek gorącej wody – 150 g cukru brązowego – 1 cukier wanilinowy – 3/4 szklanki mleka bez laktozy lub roślinnego – 100 g gorzkiej czekolady bez glutenu – ⅓ szklanki oleju rzepakowego – 1 szklanka mąki ryżowej – 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia – szczypta sody – szczypta soli – 125 g borówek amerykańskich Przygotowanie: W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę w ¾ szklanki mleka. Po uzyskaniu gładkiej masy wsypywać powoli przesianą mąkę ryżową z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Siemię lniane zmielić i wsypać do dużej miski, dolać gorącą wodę i dokładnie zmiksować na gładką masę. Mieszać co chwila aż powstanie gładka czekoladowa, lejąca się masa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/bezglutenowe-muffinki-z-borowkami/