Składniki /2 osoby: – 2 porcje makaronu penne (ok. 250g) – 2 garście fasolki szparagowej (mrożonej lub świeżej) – 1 mała pierś z kurczaka – 1 ząbek czosnku – sól i pieprz – zioła prowansalskie – słodka papryka (opcjonalnie) – śmietana 18% – parmezan Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki doprawiamy solą i pieprzem i ulubionymi przyprawami (słodka papryka, zioła). W osobnym garnku w lekko osolonej wodzie gotujemy fasolkę szparagową pokrojoną na drobne kawałki. Po ugotowaniu fasolki łączymy ją z kurczakiem i dodajemy śmietanę z parmezanem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/makaron-z-kurczakiem-i-fasolka-szparagowa/