🙂 Składniki: 2 jajka, 60ml mleka, 3-4 łyżki mąki kukurydzianej, 1 łyżka ksylitolu lub 1,5 łyżki cukru trzcinowego, 1 pełna łyżka maku mielonego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli. Białka oddzielić od żółtek i ubić z solą na sztywną pianę. Żółtka wymieszać z mąką, makiem cukrem i proszkiem, dodać pianę z białek, wymieszać (mieszać w jedną stronę). Gotowy, lekko ostudzony omlet posmarowałam twarożkiem wymieszanym mascarpone, przełożyłam bananem i kiwi i polałam syropem z agawy, wyszło przepysznie 🙂
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/bezglutenu/pieczony-omlet-z-makiem/