Jeśli lubicie pieczone ryby, to polecam tę marynatę i zachęcam do wypróbowania Składniki: 2 tuszki dorady, 100g jogurtu typu greckiego, 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej, 1/2 łyżeczki papryki cayenne, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki curry, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej, sól wg smaku. Po tym czasie przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. Jogurt wymieszać z przyprawami, posmarować obficie ryby z obu stron i odstawić na około 1 godzinę. Ja najczęściej wybieram najprostsze rozwiązania ale teraz chcę polecić Wam przepis na pyszną doradę w jogurtowej marynacie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/pieczona-dorada-w-jogurtowej-marynacie/